Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ανδρονίκη Θεοφιλάτου - Με όλο το σόι στο ΚΕΕΛΠΝΟ


Συντάκτης: 


Δίπλα της εκτυλισσόταν επί χρόνια ένα όργιο αδιαφάνειας, σπατάλης και νεποτισμού, αλλά η ίδια δεν ήξερε τίποτα.
Αναρμόδια δήλωσε η υπεύθυνη τμήματος διοικητικού συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ Ανδρονίκη Θεοφιλάτου στη χθεσινή συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας όσον αφορά τις ρουσφετολογικές προσλήψεις 23 εξωτερικών υπαλλήλων, πολλοί από τους οποίους στη σχετική δικογραφία συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους και πολιτικά με το περιβάλλον του πρώην υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη.

Η μάρτυρας, ενώ χθες δήλωσε άγνοια «ως υπάλληλος» και «έδειξε» προς την πλευρά της διοίκησης για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, παράλληλα διεκδικεί μαζί με άλλα 45 άτομα επίδομα θέσης διευθυντή, καθώς, όπως υπογράμμισε, «έπρεπε εμείς να είμαστε διευθυντές. Είχαμε στα αλήθεια θέσεις ευθύνης».
Η Θεοφιλάτου κατήγγειλε στην Επιτροπή πως δέχθηκε πιέσεις από συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να βεβαιώσει ότι τα 23 πρόσωπα δεν ήταν εξωτερικοί συνεργάτες, αλλά υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η ίδια δεν μπορούσε να βεβαιώσει ότι οι συγκεκριμένοι ήταν υπάλληλοι, αλλά γνώριζε –όπως κατέθεσε– ότι πληρώνονταν από χορηγίες.
Η Θεοφιλάτου, που κατήγγειλε στοχοποίησή της από τους βουλευτές της κυβέρνησης, παραδέχθηκε ότι η αδελφή της υπήρξε εξωτερική συνεργάτιδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και ότι εργαζόταν στο γραφείο του υπουργού Υγείας επί θητείας Α. Γεωργιάδη.
Επίσης, παραδέχθηκε ότι ο σύζυγός της Σταμάτης Πουλής εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μετείχε σε επιτροπές αξιολόγησης.
Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στην επιτροπή, ο γαμπρός της Γιώργος Δρόσης, που επίσης εργαζόταν στο γραφείο Γεωργιάδη, ήταν προμηθευτής του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μάλιστα, ο τελευταίος διατηρούσε ταβέρνα στα Βίλια στην ίδια ακριβώς διεύθυνση με την εταιρεία κέτερινγκ που προμήθευε τον δημόσιο φορέα υγείας.

Τα τιμολόγια

Οπως ανέφεραν βουλευτές της συμπολίτευσης, από τα τιμολόγια της εταιρείας του Δρόση προκύπτει ότι μια μερίδα μοσχάρι κοκκινιστό ετιμολογείτο με ΦΠΑ 14,2 ευρώ. Την ίδια τιμή, 14,2 ευρώ, είχαν ο αρακάς, το μπριάμ, το σπανακόρυζο και οι φακές. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στα συγκεκριμένα τιμολόγια υπάρχουν δύο διαφορετικά ΑΦΜ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που παραδόθηκε στον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, το ΚΕΕΛΠΝΟ αποτέλεσε «κέντρο σπατάλης και νεποτισμού που σπαταλούσε εκατοντάδες ποσά από τον προϋπολογισμό, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής».
Η Α. Θεοφιλάτου είχε προσληφθεί επί κυβέρνησης Ν.Δ. τον Σεπτέμβριο του 2009, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, εκτός ΑΣΕΠ ως αορίστου χρόνου υπάλληλος στο ΚΕΕΛΠΝΟ με απευθείας ανάθεση, ενώ είχε δουλέψει στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Η ίδια αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις, δήλωσε άγνοια για την πηγή της χρηματοδότησης δημοσιογράφων τηλεοπτικών καναλιών και ιστοχώρων και άσκησε από κάποια στιγμή και έπειτα το δικαίωμα της σιωπής.
«Η μάρτυρας χωρίς λόγο σιωπά και αποκρύπτει γεγονότα» υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας, η μάρτυρας έκανε λόγο για μπούλινγκ, για να λάβει την υποστήριξη του βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη.
Αλλη μια φορά δεν εμφανίσθηκε χθες στην επιτροπή ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε υποβάλει αίτημα αναβολής της κατάθεσής του επικαλούμενος λόγους υγείας.
Ο Θ. Παπαδημητρίου υπέβαλε μέσω δικηγόρου ιατρικές γνωματεύσεις από ιδιωτικό νοσοκομείο, οι περισσότερες εκ των οποίων με ημερομηνία 2013.
Η επιτροπή αποφάσισε να απευθυνθεί στον διευθυντή της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» ώστε να εξετάσει τον μάρτυρα μέσα στις επόμενες δύο μέρες και να γνωματεύσει αν ο Παπαδημητρίου είναι σε θέση να καταθέσει.
«Εχουν γίνει απίστευτα πράγματα επί των ημερών αυτού του ανθρώπου. Είναι πολλά χρόνια διευθυντής και πρέπει να μας μιλήσει. Εφευγαν εμβάσματα ενός εκατομμυρίου, 1,5 εκατ., 400.000 και 500.000 ευρώ και πήγαιναν σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς» υπογράμμισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Παπαχριστόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής, Α. Μπαλωμενάκης, υποστήριξε πως ο Παπαδημητρίου κάνει «μια προσπάθεια ατέρμονη να αποφύγει την εξέταση».

ΠΗΓΗ www.efsyn.gr