Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ! Η Σπάθη Δικαστικού Εκβιασμού και το Μαστίγιο…
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ! Η Σπάθη Δικαστικού Εκβιασμού και το Μαστίγιο…

Υπό τη Σπάθη Δικαστικού Εκβιασμού Ο Αναστασιάδης Προς Τουρκική Λύση

Το Μαστίγιο της Νούλαντ στον Νορβηγό Έϊντε (Πληροφορίες από τη Μόσχα)

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης, εκτεθειμένος για ξέπλυμα ρώσικου χρήματος, εκβιάζεται να υπογράψει λύση που ευνοεί την Τουρκία, τονίζει τίτλος δεκασέλιδης έρευνας του Αμερικανού blogger John Helmer από τη Μόσχα, που αναδημοσιεύεται στην ηλεκτρονική εφημερίδα Russia Today.

Κορυφαίες επισημάνσεις του αρθρογράφου είναι ότι:

ΗΠΑ και Βρετανία συναποτελούν τη σιαγώνα της μέγγενης που περισφίγγει τον πρόεδρο της Κύπρου οικογενειακώς.

Η Βίκυ Νούλαντ απομακρύνθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά στον χειρισμό του μηχανισμού των πιέσεων την έχουν διαδεχθεί ο αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις Νορβηγός ΄Εσπεν Μπαρθ ΄Εϊντε και ο νέος Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτιέρες, με τους οποίους συγκρούστηκε ο κ. Κοτζιάς.

Η προωθούμενη λύση, που έχει αποδεχθεί ο Αναστασιάδης, προβλέπει την ά μ ε σ η αναγνώριση της ιδιότητος και των δικαιωμάτων πολιτών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης σε Τούρκους μετανάστες στην Κύπρο, με αντάλλαγμα την μ ε λ λ ο ν τ ι κ ή απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.

Παρά τις εκρηκτικές συνέπειες της λύσης για τα σχέδια επανεκλογής του, ο Αναστασιάδης αισθάνεται αναγκασμένος να επιμείνει επειδή είναι ευάλωτος οικογενειακώς. Αντιδρά με επιθέσεις, για υπονόμευση της λύσης του Κυπριακού, κατά του κ. Κοτζιά και κατά της Ρωσίας, (πόζα αρεστή στη Δύση.)

Η στάση της Ρωσίας έναντι της εκμαιευόμενης λύσης είναι διστακτική. Το υπουργείο των Εξωτερικών απέρριψε τις σπερμολογίες του περιβάλλοντος Αναστασιάδη και τόνισε την εμμονή της Μόσχας στις αποφάσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο και την επιθυμία για λύση αποδεκτή από το σύνολο του πληθυσμού.

Παραδοσιακή επιδίωξη της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής είναι η αποτροπή ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου.

Αλλά η στάση της ρωσικής Προεδρίας επηρεάζεται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του τομέα της ενέργειας, που εισηγούνται πιεστικά στον Πρόεδρο Πούτιν να ευνοήσει τον Ερντογάν. Εάν απαιτηθεί απόδοση ευθύνης για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων να την επιρρίψει στους Κοτζιά και Αναστασιάδη.

– «Τώρα αυτό για το οποίο πρωτίστως ενδιαφέρονται οι στρατιωτικοί και των μυστικών υπηρεσιών σύμβουλοι του Πούτιν είναι να καλοπιάνει τον Ερντογάν, προτού η κυβέρνηση Τραμπ αρχίσει να μοιράζει λουκούμια στους Τούρκους.»
– Μολονότι το κουβάρι των εγκληματικών υποθέσεων του Λεμπέντεφ ξεκίνησε από τη Ρωσία, στο Κρεμλίνο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι απρόθυμοι να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν για τις διασυνδέσεις του Λεμπέντεφ με τον Αναστασιάδη. Το αφήνουν στην φροντίδα του ανωτάτου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, το οποίο στις 13 Ιανουαρίου διέταξε να σταματήσει η συγκάλυψη.

Η συγκάλυψη αφορά τα στοιχεία τα οποία ο συνεταίρος του Αναστασιάδη δικηγόρος Θεοφάνης Φιλίππου, ένας από τους δικηγόρους του Λεμπέντεφ, αρνήθηκε να παρουσιάσει στο δικαστήριο της Λευκωσίας, όπου αναγκάστηκε να παρουσιαστεί πρόσφατα για την υπόθεση Λεμπέντεφ, κατόπιν παραγγελίας της Αμερικανικής Δικαιοσύνης. Και τα στοιχεία αυτά αφορούν στα πρακτικά που κρατούσε ο Φιλίππου από τις συνεννοήσεις για την διαχείριση των διαφόρων υποθέσεων του Λεμπέντεφ και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν ανταλλαγεί μεταξύ Λεμπέντεφ και Αναστασιάδη.

Οι ποινικοί φάκελοι του Λεμπέντεφ που απασχόλησαν στο δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη τον ίδιο (πριν γίνει πρόεδρος) τις δυο θυγατέρες και τον συνεταίρο του Φιλίππου, αφορούν

α) στην κατηγορία της υπεξαίρεσης άνω των 200 εκ. δολαρίων από περιφερειακή επιχείρηση ηλεκτρισμού στη Ρωσία.

β) την μεταφορά των χρημάτων σε εταιρείες στην Κύπρο,

γ) την αποστολή μέρους αυτού του κεφαλαίου σε λογαριασμούς του στην Νέαν Υόρκη και

δ) την κατηγορία για κλοπή 180 εκ. δολαρίων από την γερμανική τράπεζα Κόμερτζμπανκ.

Υπάρχει επιπλέον το μυστήριο της απόκτησης της κυπριακής υπηκοότητας από τον Λεμπέντεφ, με φροντίδα του Γραφείου Αναστασιάδη και την αγορά κατοικίας στη Λεμεσό, για τα οποία ωστόσο ο Φιλίππου κατέθεσε στο δικαστήριο αργότερα ότι διαβατήριο, κατοικία και άλλα περιουσιακά στοιχεία του Λεμπέντεφ στην Κύπρο δεν υπάρχουν.

Η δικηγορική εταιρεία Αναστασιάδη εμπλέκεται ευθέως στις εταιρείες Λεμπέντεφ στην Κύπρο, σ’ ένα αμερικανικό τραστ του Λεμπέντεφ, στους λογαριασμούς του στη Νέα Υόρκη και στις δικαστικές υποθέσεις άλλων αστικών διεκδικήσεων σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη και των εταιρειών του.

Για την σύγκρουση του Νίκου Κοτζιά με τον ΄Εϊντε, ο John Helmer αποδίδει στον πρώτο τις ακόλουθες φράσεις: « Κύριε Εϊντε, είσαι ένας υπάλληλος του ΟΗΕ, δεν είσαι μεσολαβητής και οφείλεις να κινηθείς σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Πρέπει να καταλάβεις ότι ο στρατός κατοχής πρέπει να αποχωρήσει.»

Ο Έϊντε είναι πρώην υπουργός Αμύνης της Νορβηγίας, που αποβλέπει να διαδεχθεί τον Νορβηγό Γιεν Στόλντεμπεργκ στη θέση του Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στις συνομιλίες προωθεί την από πεντηκονταετίας ατλαντική στρατηγική να διατηρηθεί η Κύπρος υπό ΝΑΤΟϊκόν έλεγχο, με τις βρετανικές βάσεις στον Νότο και την τουρκική στρατιωτική κατοχή στον Βορρά.


ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ
Απο τις 19 έως τις 23 Νοεμβρίου του 1973 στο Palazzo Cardelli της Ρώμης όπου στεγάζεται το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών (του Οργανισμού American Universities Field Staff που ιδρύθηκε το 1951) έγινε ενα σεμινάριο, με αντικείμενο "Διερεύνηση των προοπτικών γιά την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος",τα πρακτικά και τις ηχογραφήσεις του οποίου με πολύ κόπο είδαν το φως της δημοσιότητας, στο οποίο μετείχαν οι:

- Βλάντιμιρ Βελέμπιτ, Γιουγκοσλαύος διπλωμάτης ως Πρόεδρος
- Ελάι Κεντούρι, Ιρακινός Καθηγητής διαμένων στο Λονδίνο, ως πρακτικογράφος
- Γλαύκος Κληρίδης, Πρόεδρος της Κυπριακή Βουλής των Αντιπροσώπων(απεσταλμένος του Μακαρίου)
- Ραουφ Ντεκτάς, εκπρόσωπος της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας
(Οι δύο προαναφερθέντες ήταν ουσία τα τιμώμενα πρόσωπα του Συνεδρίου)
- Σαιρους Βανς, πρώην Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ και μετέπειτα Υπουργός των Εξωτερικών με άμεση εμπλοκή , ως διαπραγματευτής στην περίπτωση Κοφίνου του 1967
- Λούσιους Μπατλ, πρώην βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
- Φίλιπ Ταλπμποτ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα
- Μαικλ Στιούαρτ, πρώην πρέσβυς τηςΜ.Βρετανίας στην Αθήνα
- Ευάγγελος Αβέρωφ, πρώην Υπουργός της Ελλάδας(απεσταλμένος του Κων.Καραμανλή,του γνωστού...εθνάρχου)
- Δημήτρης Μπίτσιος, πρώην διπλωμάτης και μετέπειτα Υπουργός Εξωτερικών (ομοίως απεσταλμένος του Κων.Καραμανλή)
- Δύο μέλη της τουρκικής πρεσβείας στη Ρώμη(εκπροσωπούντα τον πρωθ.της Τουρκιας Ετσεβίτ) στη θέση του Αιντιν Γιαλτσιν καθηγητού και πρώην Βουλευτού ,ο οποίος τελικά δεν ήρθε λόγων γεγονότων στην Τουρκία.
- Στάνλευ Κυριακίδης, καθηγητής στο Κολέγιο Γουιλιαμ Πετερσον του Νιού Τζέρσευ
- Δρ Πίτερ Λοΐζος, καθηγητής του London School of Economics
- Ρούντολφ Νότελ,της Επιτροπής Ευρωπαικών Κοινοτήτων και πρώην σύμβουλος Σχεδιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας
- Οι καθηγητές Γιόν Μπ. Μακλίν και Ντένισον Ι. Ρουσίνοφ του American University Field Staff(ο τελευταίος έχει γράψει πολλά φιλοτουρκικά άρθρα και βιβλία με τη βοήθεια του Οργανισμού)
- Λιοναρντ Β. Ντούμπ, καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Γειλ
- Τζειμς Α. Μακχένρι και δρ Αλεξάνντερ Σίλι


Στο σεμινάριο αυτό ΣΧΕΔΙΑΣΘΗΚΕ ότι ακολούθησε τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974 στην Κύπρο!!!!