Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΠΑ: "απαιτούμε από την Τουρκία να σταματήσει αμέσως όλες τις επιθέσεις στη Συρία ...!"

δημοσιεύθηκε: 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ζητήσει από τη χώρα του ΝΑΤΟ την Τουρκία με πολύ σκληρά λόγια την άμεση παύση των επιθέσεων στη βόρεια Συρία. Είναι απαράδεκτο η Τουρκία να προσπαθήσει να προσαρτήσει
νέα εδάφη. Δεν είναι σαφές αν η Ουάσιγκτον είναι πραγματικά ακόμα κύριος της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
Οι ΗΠΑ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις επιθέσεις στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα πρέπει να "τελειώσει το βομβαρδισμό" , δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kirby το Σάββατο το βράδυ στην άκρη της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου. Ταυτόχρονα κάλεσε τους Κούρδους να μην επωφεληθούμε από την καταπολέμηση των συριακών στρατευμάτων και ανταρτών.
ΗΠΑ John Kirby

Το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε επιβεβαιώσει στο παρελθόν από τις τουρκικές επιθέσεις κατά κουρδικών θέσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας επαρχία του Χαλεπίου. Η τουρκική στρατιωτική βομβάρδισαν στόχους στο Κουρδικό Λαϊκό Μονάδες Προστασίας (YPG) ελεγχόμενες περιοχές κοντά στην πόλη του Ασά παραθέτοντας Anadolu στρατιωτικούς κύκλους. Σε άλλη επίθεση το βομβαρδισμό ενός τουρκικού θέση είχε απαντηθεί στην νότια περιοχή του Χατάι από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.Λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις επιθέσεις της Άγκυρας στοχεύει, μεταξύ άλλων, κατά την αεροπορική βάση Minnigh, η οποία ελήφθη πριν από λίγες ημέρες από την YPG. Η τουρκική κυβέρνηση είχε την YPG κάλεσε το Σάββατο για να μείνετε μακριά από την αεροπορική βάση, επειδή θα συνεχίσουν με άλλο τρόπο το βομβαρδισμό. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ είχε χάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου, τον Αύγουστο του 2013.

Το YPG ελέγχουν μεγάλα τμήματα του κουρδικού οικισμούς στη βόρεια Συρία. Μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας έχει ζυθοποιίας για μήνες μια διαμάχη σχετικά με τον ρόλο των Κούρδων στον πόλεμο στη Συρία. Ουάσιγκτον υποστήριξε την στρατιωτική YPD, βλέπει τους Κούρδους έναν σημαντικό σύμμαχο στον αγώνα κατά της ΚτΠ. Παρ 'όλα αυτά, προέτρεψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Kirby την YPD και στο εξής, «να μην επωφεληθούν από τη σύγχυση και να προσαρτήσει νέα εδάφη".

S OTH οι ΗΠΑ και η Ρωσία συνεργάζονται με το YPD. Η ανάκληση στην τάξη από την Ουάσινγκτον τρέφει αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ούτε ο Κύριος είναι σε θέση και μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή παραμένει κρίσιμη.

Επίσης ασαφής είναι ο ρόλος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ: Αυτο θέλει να αποφύγει εξαγριώνει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, διότι είναι ζωτικής σημασίας γι 'αυτούς ότι η Τουρκία θα λύσει το πρόβλημα των προσφύγων στην ΕΕ. Μέρκελ προφανώς προσπαθεί να πλεύσει μεταξύ των μέτωπα. Έχει Ερντογάν πρόσφερε το ΝΑΤΟ να στείλει στο Αιγαίο για την καταπολέμηση των λαθρεμπόρων. 


Τι πρέπει να κάνει το ΝΑΤΟ συγκεκριμένα ? ... μέχρι τώρα αυτό είναι άγνωστο ...