Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια να ζούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ κατακτημένοι μέσα στην χώρα μας, παραβλέποντας τις πατριωτικές μας υποχρεώσεις. 

Η καθημερινή μας ζωή και η αντιμετώπιση των οικονομικών υποχρεώσεων, μάς απασχολεί περισσότερο απ' την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πατρίδας μας. Αυτή είναι μια επικίνδυνη συνήθεια, η οποία μπορεί να αποβεί όχι μόνο εις βάρος της προσωπικής μας ζωής αλλά και της ΥΠΑΡΞΗΣ όλου του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Πρέπει άμεσα
να συνειδητοποιήσουμε, πως η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την ΕΘΝΙΚΗ μας τραγωδία, εξυπηρετεί τα καταχθόνια σχέδια των εχθρών μας.

 Δηλαδή μας οδηγεί στην πλήρη υποταγή μας σ' αυτούς και στον γεωγραφικό διαμελισμό της ΕΛΛΑΔΑΣ.

Δυστυχώς συνηθίσαμε να θεωρούμε υπεύθυνους εκείνους τους πολιτικούς, που προσκυνούν τους αιμοχαρείς δανειστές μας. Κι εμείς σαν ακούσια θύματά τους, φυτοζωούμε ανάμεσα στην φθορά και στην αφθαρσία, χωρίς καμιά διέξοδο απαλλαγής μας απ' τους κατακτητές μας. Συνηθίσαμε να το δεχόμαστε αυτό σαν αναγκαίο κακό και δεν μας αγανακτούν οι καταστροφικές επιθέσεις τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Αυτή όμως είναι μια πολύ κακή συνήθεια, που αν της επιτρέψουμε να κυριαρχεί στις σκέψεις μας, θα μας οδηγήσει σίγουρα στον ΟΛΕΘΡΟ. Επιβάλλεται να κυριαρχήσουμε στον εαυτό μας και στις ανάγκες μας και να τής αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αν αναζητούμε ένα παράθυρο για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας. Πρέπει να επιβάλλουμε στον εαυτό μας να κάνει ΘΕΤΙΚΕΣ σκέψεις, οι οποίες θα μας βγάλουν απ' τον λήθαργο και θα μας δείξουν τον δρόμο της ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ.

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ είναι η δυνατότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος, να προβαίνει σε κάποιες ενέργειες σχεδόν αυτόματα, χωρίς την παρεμβολή και τον έλεγχο της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ του. Η λέξη προέρχεται απ' το επίθετο ΣΥΝΗΘΗΣ, που σημαίνει αυτόν που είναι γνωστός, τον καθιερωμένο, τον συνηθισμένο. Η συνήθεια αποκτιέται με την ικανοποίηση μιας ευχάριστης πράξης, που γεννά την ανάγκη της συνεχιζόμενης απόλαυσης. Στην επιθυμία όμως αυτή κρύβεται κι ο κίνδυνος, η συνήθεια να γίνει ΕΞΗ, δηλαδή εξάρτηση από αυτή την ικανοποίηση. Κι αυτόματα προβάλλει η απαιτητική τάση για επανάληψη της ευχάριστης πράξης, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται η ικανότητα αυτόματης αναπαραγωγής όμοιων βλαβερών ενεργειών.

Η λέξη προέρχεται από το ρήμα έχω-μέλλοντας=έξω. Η σημασία των έξεων είναι πολύ βαρύνουσα και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την ανθρώπινη συμπεριφορά. Οι πράξεις της καλής συνήθειας παίζουν μεγάλο ρόλο στην ατομική και συλλογική ζωή του ανθρώπου. Όχι μόνο γιατί δίνουν κανονικότητα και σταθερότητα στην δράση του, αλλά και γιατί τον βοηθούν να εξοικονομεί ψυχικές και σωματικές δυνάμεις. Γίνεται δηλαδή μια αυτόματη ρύθμιση των δευτερευουσών θεμάτων της συμπεριφοράς, για να μπορεί να ξοδεύει στις σοβαρές και δύσκολες περιστάσεις της ζωής, όπου απαιτείται συγκέντρωση της προσοχής, δυνατή ΚΡΙΣΗ κι επίμονη θέληση.

Η Συνήθεια είναι δεύτερη φύση του ανθρώπου, που δείχνει πως οι συνήθειες διαμορφώνουν την ποιότητα της ζωής του. Επομένως οφείλει να καλλιεργεί τις ΚΑΛΕΣ συνήθειες, ενώ τις ΚΑΚΕΣ πρέπει να τις αποφεύγει, γιατί οδηγούν σε άσχημα κι αρνητικά αποτελέσματα. Να στοχεύει δηλαδή στην απόκτηση καλών έξεων, που θα του επιτρέψουν να ολοκληρώσει την προσωπικότητά του. Οι καλές συνήθειες είναι το κλειδί κάθε ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, ενώ οι κακές είναι η ξεκλείδωτη πόρτα της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ. Ο κίνδυνος απόκτησης κακών έξεων στους νέους είναι μεγάλος κι επιβάλλεται στήριξη με αγωγή, που να βοηθά στην αποφυγή τους. Αυτή η ενέργεια θα τους βοηθήσει αργότερα να σταθούν ως ολοκληρωμένοι άνθρωποι και πολίτες στον κοινωνικό στίβο. Ένα κακό παράδειγμα επιβολής κακών έξεων στον άνθρωπο, είναι ο συστηματικός βομβαρδισμός με διαφημιστικά μηνύματα, που στοχεύουν στην κατευθυνόμενη πώληση μέσω της απόκτησης καταναλωτικών εξαρτήσεων .

Η συνήθειά μας να βιώνουμε την Κατοχή της πατρίδας μας χωρίς καμία ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗ από μέρους μας σαν κυρίαρχος λαός - όπως μας αρέσει να πιστεύουμε - μάς έγινε δεύτερη φύση. Γι αυτό δεν νοιώθουμε την ανάγκη να απαλλαγούμε απ' αυτήν, αφού έτσι έχουμε βολευτεί. Για να αρχίσουμε να λειτουργούμε έξω απ' αυτήν, θα πρέπει να απαλλαγούμε πρώτα από την στασιμότητα των ενεργειών μας και την κουτοπόνηρη σκέψη: "Και τι μπορώ να κάνω εγώ μόνος μου; Δείξτε μου έναν μπροστάρη, να τον ακολουθήσω!" Οι μπροστάρηδες όμως μάς τέλειωσαν, αφού είναι σίγουρο, πως πριν προλάβουν να προβάλλουν την δύναμή τους, οι σύγχρονοι δυνάστες μας θα τους εξουθενώσουν σίγουρα κι ακαριαία.

Γνωρίζουμε πλέον πως μέσα στο οικονομικό ΜΑΤΡΙΞ που μας υποχρεώνουν να παραπαίουμε, όλα ελέγχονται απ' τον ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ και τα υποτακτικά δουλικά του. Είμαστε περικυκλωμένοι από παντού και κάθε μας κίνηση περνάει απ' το ΜΑΤΙ του, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε. Τον βάλαμε μόνοι μας μέσα στα σπίτια μας από ασυγχώρητη ΑΓΝΟΙΑ και κατακτηθήκαμε χωρίς να μας κηρύξουν τον πόλεμο. Και η ειρωνεία είναι ότι μας υποχρέωσαν να τον "αγοράσουμε" από μια ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ εταιρία, που πλούτισε με το εργαλείο της. Έτσι τηλεκατευθύνει τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ μας μέσα απ' την βρωμερή προπαγάνδα των μεγαλοκάναλων. Κι εμείς με τηλεοπτικά σκουπίδια ξεγελούμε την ΠΕΙΝΑ μας κι ευτυχούμε επειδή μας "επιτρέπουν" να μιμούμαστε δράσεις κι αποδράσεις των υποταγμένων τους τηλεοπτικών ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να οργανώσουμε κάποια δράση εναντίον τους και να μην μας ανακαλύψουν, χάρις στα πουλημένα πρακτοράκια τους, που κυκλοφορούν αθόρυβα ανάμεσά μας. Κι όσοι Έλληνες ακόμα δεν "βλέπουν" τον ουράνιο θόλο της εικονικής πραγματικότητας μέσα στην οποία είμαστε αιχμάλωτοι… είναι άξιοι της μοίρας τους. Γιατί λοιπόν οργίζονται μόνο όταν τους κόβουν την σύνταξη κι όχι όταν ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Αυτοί δεν τους ψήφισαν ξανά… για να μας αποτελειώσουν; Και τι τούς φταίνε οι λίγοι σκεπτόμενοι Έλληνες, που και μυαλό έχουν και γνώσεις κι αγαπάνε την πατρίδα τους κι αντιστέκονται ενάντια στην ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ; Μήπως η Συνήθεια στην υποταγή τούς έγινε ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ;

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ